fbpx

SEBZE POSASINDAN KRAKER

Sebze posasından kraker hem sağlıklı atıştırmalıklar yapmak için hem de sabahları sıktığımız sebze sularının posalarını ziyan etmemek için mükemmel bir yoldur. Yıllardır sebze suyunu sıktıktan sonra, posadan yararlanmak için iki veya üç numara öğrendim. Evet, meyve/sebze posası ile hamurlu krakerler!! Tohum ve sebze suyunun hamurunu içeren kurabiyelerdir. Bu tarifte kullanacağımız temel malzeme ise; havuç suyu posası. 

Bu kurabiyeler atıştırmalık, kahvaltı veya öğleden sonra canınız lezzetli bir şeyler çektiğinde mükemmel bir gıda olacaktır.

SEBZE POSASI

SEBZE POSASI İLE KRAKER YAPMAK İÇİN MALZEMELER

Kabak Çekirdeğİ: Kabak çekirdeğini kavurmadan veya kızartmadan kullanın ve filizlenmiş tohumlar alırsanız daha iyi. Tahıllar ve tohumlar çimlendiğinde, besin değerleri büyük ölçüde artar.

Ayçiçeği tohumları: Kabak çekirdeği gibi, bulabileceğiniz en doğal tohumları arayın.

Yulaf Gevreği: Daha fazla lif ve daha fazla lezzet içerdiğinden bütün yulaf gevreği kullanırsanız daha iyidir. Ancak yulaf gevreği hazır yulaf ezmesi yerine KULLANILAMAZ; Aynı değil.

Keten tohumu: Ben bütün keten tohumlarını kullanmayı severim, ama sevmiyorsanız, öğütülmüş veya toz keten tohumu yerine kullanabilirsiniz.

Chia tohumları: Chia, bize omega ve diğer besinleri sağlayan bir süper besindir. En iyi yanı, chia pudinginin dokusunu sevmiyorsanız, bu krakerlerle faydalarından yararlanabilirsiniz.

Zeytinyağı: 2 yemek kaşığı

Tuz: 1 çay kaşığı

Posa: yeşil meyve/sebze, pancar veya havuç posası kullanabilirsiniz.

**Bu tarif belirli ve keskin kalıplara ait değildir, damak zevkinize ve evinizde bulunan malzemelere göre değişiklik gösterebilir**

ÖNEMLİ İPUÇLARI

  • Chia ve keten tohumu bu tarifte bağlayıcı görevi görür, bu nedenle karışımı en az 10-20 dakika dinlendirmeniz önemlidir.
  • Parşömen kağıdına karışımı gereken kenarları ayrılıyorsa üstteki kağıdı yukarıdan kaldırın ve elinizle posa karışımının geri kalanıyla birleştirin ve gerdirmeye devam edin.
  • Krakerlerin karışımını mümkün olduğunca ince ve eşit hale getirmeye çalışmanız önemlidir. Çoğunluğu tohum olduğu için eşit şekilde kavrulmasını istiyoruz.
  • Fırına verdiğinizde her 10 dakikada bir kontrol edin ve yanmamaları için çevirin.
  • Hazır olduklarında, kesmeden veya parçalara ayırmadan önce soğumalarını bekleyin. Bunları, üç haftaya kadar dayanabilecekleri, sıkıca kapatılmış bir kapta saklayın.`
  • Çıtır çıtır ve lezzetli dokularını kaybederlerse, biraz tost makinesine veya tavaya koyun.

HAMURLU KRAKER NASIL YAPILIR

  • Tüm malzemeleri bir kapta suyla karıştırın ve birkaç dakika dinlendirin. Bu tüyosu, suyun tohumlar tarafından emilmesine izin vermek için onları nemlendirmektir.
  • Hamuru ellerinizin arasında sıktığınızda ve bir arada kaldığında yapılmış oluyor.
  • İki parşömen kağıdının arasına koyup rulo ile iyice yayın.
  • Üstteki kağıdı çıkarın ve fırına koyun. 
  • Altın kahverengi olduklarında çıkarın, soğumaya bırakın ve parçalara ayırın.

——————————————-

SEBZE POSASINI DOĞRU ÇIKARMAK İÇİN İPUÇLARI

Meyve/Sebze posası hazırlamadan önce tavsiye ettiğim ilk şey, meyve posasının içindekileri en az meyve suyu olan malzemeden en çok suyu olana doğru düzenlemenizdir.

Ardından, daha az sıvı içeren malzemeleri meyve sıkacağına yüklemeye başlayın. Örneğin; havuçları ekleyin ve posayı saklayın, ardından kalan malzemeleri ekleyin. Salatalıkların posası, limonları veya daha fazla meyve posası içeren diğer malzemeleri krakerlere eklemiyorum.

*****Ve son olarak, kurabiyeleri yapmak için yeterli posası yoksa, tarifin yarısını hazırlayabilir veya posayı yeterli olana kadar saklayabilirsiniz. Saklamak için, buzdolabında sıkıca kapatılmış bir kaba koymanız yeterlidir.

En doğru sebze / meyve sıkımı için Kuvings B6000 Slow Juicer sizlere yardımcı olacaktır.

SEBZE POSASI
SEBZE POSASI

   

 

 

 

   Malesef ki; üketim çıldıgınlığımız ve dünyamızın kısıtlı kaynaklarının dengede olmadığı zamanlardayız..

 

 

 

    Doğanın ve evrenin saf, temiz enerjisine inanarak ona hak ettiği saygıyı vermeye çalışıyoruz. 

 

 

Her yıl çöpe giden tahmini 125 ila 160 milyar libre gıdanın çoğu tamamen yenilebilir ve besleyicidir.

 

 

   Doğanın tüm mucizeleri ve saflığı ile dünya üzerindeki canlıların ihtiyaçlarına yetecek kadarını karşıladığını biliyoruz. Bu sebeple; insanlara hak ettikleri yaşam kalitesini verebilmek ve doğaya hak ettiği özeni gösterebilmek için kaynaklarımıza saygı duyuyoruz.